Tofarvet frømøl

Har du små ubudne gæster, der flyver frit omkring i dit hjem? Er der små larver i dine fødevarer i køkkenet? Tofarvede frømøl er som alle andre møl, nogle du skal slippe af med så hurtigt som muligt. De er nemlig ikke gode at have i hjemmet, da de generer omgivelserne og ødelægger dine fødevarer. Har du først fundet tofarvede frømøl i dit køkken, er det desværre ikke nok bare at slå de møl ihjel, der flyver forbi. Kontakt Skadedyrskontrol Sjælland og slip af med problemet på den helt rigtige måde. Sådan sikrer du, at alle larver og møl fjernes på en gang.

Har du fået tofarvede frømøl i dit hjem, kan du næsten ikke være i tvivl om det. Du vil nemlig hurtigt kunne se de små møl flyve omkring og måske endda finde larver i dine fødevarer. Tegn på forekomst af tofarvede frømøl er derfor:

  • Møl som flyver rundt
  • Larver i fødevarer
  • De fødevarer der rammes er typisk nødder, tørret frugt, korn, gryn og mel

Der findes mange forskellige møl, som angriber alle former for fødevarer. Den mest almindelige er dog den tofarvede frømøl. Disse møl adskiller sig fra møl, som angriber tekstiler ved deres størrelse. Tofarvede frømøl er nemlig omtrent dobbelt så store som tekstil møl, eksempelvis pels- eller klædemøl. Tofarvede frømøl gennemgår en fuldstændig forandring, ligesom andre møl gør det. Det betyder, at de går fra æg til larve for til sidst at blive til det færdige møl.

Tofarvede frømøl er forholdsvist lette at kende fra andre møl. De adskiller sig nemlig både i størrelse og farve. Samtidig er larverne også let genkendelige, og du vil derfor hurtigt kunne se, om det er netop denne type møl, der har invaderet dine fødevarer. Du kan kende de tofarvede frømøl således:

  • 15-20 mm. i længde
  • Veksling i farver på møllens krop
  • For-vingerne har en farvetegning, der adskiller sig fra pelsmøl, idet forreste tredjedel er lysegrå, mens den øvrige del af møllen er glinsende kobberrød
  • Larven er gulhvid med et mørkebrunt hoved
  • Larven måler 12-13 mm. i længden
Du vil ofte kunne finde de tofarvede frømøl i nærheden af fødevarer. Det er derfor oftest i og omkring køkkenet, at møllene vil holde til. I private hjem skal du altså holde øje med, om det især er i køkkenet, at møllene forekommer. Samtidig vil møllene uden for hjemmet især kunne findes ved fødevarelagere. Møllene har også en tendens til at søge økologiske fødevarer.

Hvorfor skal de tofarvede frømøl bekæmpes?

Som alle andre møl er de tofarvede frømøl bestemt heller ikke gode at få på besøg i hjemmet. Møllene generer omgivelserne og inficerer fødevarer. Er dit hjem først blevet angrebet af møl, kan det altså blive en dyr omgang at erstatte de tabte fødevarer, hvis du ikke reagerer hurtigt på problemet.

Jo før du kontakter Skadedyrskontrol Sjælland, jo lettere er det at komme problemet til livs. Venter du længe, kan problemet hurtigt udvikle sig til en størrelse, der er langt sværere at bekæmpe. En hunmøl kan nemlig lægge op mod 400 æg på 14 dage. Så du kan nok regne ud, at invasionen går stærkt, når først møllene er flyttet ind.

For at bekæmpe de tofarvede frømøl gør Skadedyrskontrol Sjælland blandt andet brug af vandbaserede sprøjtemidler samt udsmidning af inficerede produkter.
Vi yder 3 måneders garanti på behandlingen.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland kan yde op til 3 måneders garanti på tofarvet frømøl bekæmpelse – kontakts os for nærmere information heraf.

Serviceaftale

Er problemet med frømøl et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af frømøl anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af frømøl