Brun rotte

Rotter er en af de hyppigst forekomne skadedyr i danske hjem. Når man taler om rotter herhjemme, er det næsten altid den brune rotte, det drejer sig om. Denne rotte kaldes også for vandrotten, og den vil desværre være at finde i mange hjem. Den brune rotte findes nemlig overalt i Danmark, med undtagelse af enkelte småøer. Det betyder også, at rotten som skadedyr er særdeles velkendt og til at slippe af med igen. Har du som privatpersonmistanke om problemer med rotter, skal du kontakte kommunen indenfor dennes åbningstider. Har du akut brug for hjælp til at bekæmpe rotter og det er udenfor kommunens åbningstider, kan du bestille en serviceteknikker her på sitet eller ringe direkte til os på tlf.: 70701882.

Er du i tvivl om, om du har rotter? Eller om det er et andet skadedyr, der er tale om? Hvis du ikke selv har set dyret, kan det være svært at vide, hvad du kæmper imod. Derfor kan man ofte tage fejl af rotter og mus. For at være på den sikre side, kan du her se nogle tegn, der indikerer, at der er tale om forekomst af rotter i dit hjem:

  • Ekskrementer lægges samlet og er 1-2 cm. lange og 0,5 cm. i diameter
  • Lugtgener
  • Huller i jorden, der er større end en femkrone (gerne i forbindelse med en kloak)
  • Iturevet isolering
  • Støj i form af piben, ’små skrig’ og gnaven (gerne fra loftet, typisk om aftenen)

Kan du genkende nogle af ovenstående punkter, er der højst sandsynligt tale om rotter. Hvad du derudover kan være opmærksom på, er hvor rotterne typisk findes i hjemmet. Brune rotter tager nemlig oftest ophold i nærheden af mennesker for at kunne finde vand, føde og varme. De steder, du oftest vil kunne finde rotter er:

  • På loftet
  • I krybekælderen
  • Omkring komposten
  • Under udhuset
  • Ved brændestakken

Hvorfor skal rotter bekæmpes?

Den brune rotte er smittespreder af Weils syge og salmonella. Gennem urin og ekskrementer kan rotten sprede sygdommene. Derudover kan rotterne ødelægge dit hjem ved at reducere isoleringsniveauet. De steder, hvor det er nemt at komme til isoleringen, er et af rottens foretrukne steder at bosætte sig. Samtidig er det også værd at understrege, at der ved rotter i hjemmet vil opstå et værditab i forhold til mad, da rotter spiser og tilsviner samtlige fødevarer, de kan komme i nærheden af. Sidst men ikke mindst tyder det på, at 25 % af alle uopklarede brandsager skyldes en uvelkommen gnaver i hjemmet.

Til forskel fra mus er rotter forholdsvist store og nemme at genkende. Den brune rotte kan blive op til 45 cm., hvoraf 20 cm. er halens længde. Rotter kan veje mellem 300-450 gram. De spiser omkring 30 gram føde hver dag og drikker 60 ml.

Ved bekæmpelseaf de uvelkomne gnavere kan du søge hjælp hos Skadedyrskontrol Sjælland. Vi har mange års erfaring med bekæmpelse af gnavere, som mus og rotter, og har derfor flere forskellige metoder til at bekæmpe dem med.

Hvordan bekæmpes rotter?

For at bekæmpe rotterne bruger vi blandt andet smækfælder samt udlægning af gift, som vil kunne komme rotterne til livs. Giften kan forekomme i flere forskellige varianter, eksempelvis træde, drikke eller ædegift.
Sidder der en rotte på toilettet og man kan se den – reguleres denne ved skydning med luftgevær.

Derudover arbejder vi også med fangst af levende rotter. Vil du gerne forebygge mod rotte-indtrængen i dit hjem, har vi også et middel, der kan hjælpe. Her kan du få opstillet metalkasser, der fungerer som giftkasser til at fange rotterne i.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder ingen garanti på brun rotte bekæmpelse.

Serviceaftale

Er problemet med brune rotter et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af brune rotter anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af rotter