Halsbåndsmus

Har du fået skadedyr i dit hjem, men er du ikke helt sikker på, hvilken slags du har med at gøre? Hvis der er tale om mus i hjemmet, er der typisk tale om en husmus eller en halsbåndsmus. De to musearter har nogenlunde samme fremkomsttegn, hvilket betyder, at det kan være utroligt svært at kende forskel på dem. Derfor er det altid en god idé at få hjælp fra nogle eksperter på området, så du er sikker på, at musene bekæmpes på bedste vis. Kontakt en servicetekniker fra Skadedyrskontrol Sjælland. Så er du garanteret, at skadedyrsproblemet forsvinder hurtigst muligt og med den bedste behandling.

Kan du høre lyde fra loftet eller hulmuren? Synes du pludselig, at dit køkken lugter anderledes? At der ligger en sødlig lugt over rummet, der minder en smule om den, man kan opleve i en dyrehandel? Og er lugten især fremtrædende omkring køleskabet, rørgennemføringer samt ved skraldespanden under vasken? Så har du med sikkerhed mus i hjemmet, og det skal du se at få gjort noget ved.

Når der er tale om halsbåndsmus, er der nogle helt særlige kendetegn, du vil kunne nikke genkendende til. Nedenfor ses en liste over særlige tegn på, at der er forekomst af halsbåndsmus i dit hjem:

  • Ekskrementer er 0,5 cm. lange med en spids ende
  • Lugtgener, sødlig lugt
  • Iturevet isolering
  • Skraldespandsposen under vasken er bidt itu
  • Støj i form afskraben og gnaven (gerne fra loftet eller hulmuren)
  • Halsbåndsmusen er typisk aktiv om aftenen

Ligesom husmusene lever halsbåndsmusene ude i det fri i de varme måneder. Dog har de større tendens til at blive ude længere tid på efteråret, hvor husmusen vil søge ind i hjemmet fra omkring september. Halsbåndsmusen vil derfor have tendens til at invadere dit hjem langt senere på året, end husmusen vil. Det er derfor først fra slutningen af november, at du vil kunne få besøg af denne museart. Ellers lever halsbåndsmusen typisk i skove, parker samt haver med spredte træer og buske.

Hvorfor skal halsbåndsmusen bekæmpes?

Som alle andre skadedyr er halsbåndsmusen også en uvelkommen gæst i dit hjem. Den er nemlig smittespreder af salmonella. Gennem urin og ekskrementer kan musen smitte med den farlige sygdom. Ved en invasion af denne museart vil du også opleve et stort værditab i forhold til mad, da musen spiser alt, hvad den kan komme i nærheden af. Samtidig vil den også have tendens til at ødelægge isoleringen ved at gnave sig igennem den, og dit isoleringsniveau i ejendommen kan derfor reduceres betydeligt. Derudover er det også velkendt, at 25 % af alle uopklarede brande skyldes en gnaver.

Halsbåndsmusen er en forholdsvis stor museart, der kan blive op til 17-23 cm., hvor halen udgør omkring halvdelen af længden. Musen er brun på hoved og ryg, og den er ofte hvid med et gult bånd mellem forbenene. Denne art har meget store ører og fremtrædende øjne, og den er derfor nem at genkende i forhold til husmusen. Halsbåndsmusen avler ikke indendørs.

Hvordanbekæmpes halsbåndsmusen?

For at bekæmpe skadedyrene bruger Skadedyrskontrol Sjælland hjælpemidler som eksempelvis smækfælder samt udlægning af gift i form af træde-, drikke- og ædegift. Derudover arbejdes der også med levendefangst af musene i fælder.
Ved alle bekæmpelser af mus opsættes der altid udvendige giftstationer (metalkasser) med musegift.
Vil du gerne være på den sikre side, kan Skadedyrskontrol Sjælland lade giftstationerne stå, så musene også bekæmpes forebyggende. Ring og hør nærmere om akut og forebyggende bekæmpelse af mus.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder ingen garanti på halsbåndsmus bekæmpelse.

Er problemet med halsbåndsmus et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af halsbåndsmus anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af halsbåndsmus