Mosegrise

Har du problemer med mosegrise, kan Skadedyrskontrol Sjælland hjælpe dig. Bliver dine rødder på nyplantede træer spist, eller har du små huller i jorden? Så har du højst sandsynligt mosegrise på besøg. Jo før du kommer af med dem, jo bedre. Mosegrise kan nemlig ødelægge din have, din græsplæne samt muligheden for, at du kan plante nye planter, buske og urter i din have.

Mosegrisen har en kompakt, buttet kropsform, der gør, at den er forholdsvis let at genkende. Den er en god svømmer og dykker og er aktiv både dag og nat. Mosegrisen etablerer sig under jorden og graver utallige gangsystemer i din have. Den kan derfor let ødelægge din græsplæne og store dele af haven.Mosegrisen kan ligesom muldvarpe skyde jorden op i muldvarpeskud. Dette ses dog forholdsvist sjældent, og vil, når det optræder, ses omkring rodnettet på en busk eller lignende. Mosegrisene kan dog benytte de gange under jorden, som muldvarpe allerede har lavet og omvendt.

Er du i tvivl om, om din have er blevet invaderet af mosegrise, muldvarper eller noget helt tredje? Forekomst af mosegrise har nogle helt specielle kendetegn, som du kan være opmærksom på, hvis du skulle have en mistanke om, at du har fået en mosegris i din have:

  • I sommerhalvåret er der mange åbne huller mellem muldvarpeskuddene
  • Hullerne er 5-8 cm. i diameter
  • Gnavmærker i nedfaldsfrugt, gerne æbler og planter

Kan du nikke genkendende til ovenstående ting, har du højst sandsynligt besøg af mosegrise i din have. Man kan dog have svært ved at skelne mellem disse og muldvarpene, da de begge lever i de gange, de graver under jorden. Samtidig opleves det også, at mosegrisene skyder jord op som muldvarpeskud. Derfor er det væsentligt at kende mosegrisens udseende:

  • 12-22 cm. med en hale, der er lidt kortere end halvdelen af kroppen
  • 60-180 gram
  • Mørkebrun
  • Oversiden er normalt en anelse mørkere en undersiden
  • Pelsen er fløjlsagtig
Mosegrisene er vegetarianer, og de lever derfor af rødder og nedfaldsfrugt. De er specielt glade for æbler, så du skal være ekstra opmærksomme på disse, når du undersøger tegn på forekomst af mosegrise. De lever i kølig, fugtig jord, i grøfter, ved å-bredder, ved kraftigt vandede enge samt ved græsarealer med unge træer. Mosegrisene kan også leve i frugthaver, særligt omkring æbletræer samt på forskellige vinmarker.

Hvorfor skal mosegrise bekæmpes?

Mosegrise er ikke et ønskværdigt dyr at få på besøg i haven. Har de først fundet sig til rette og fået adgang til føde, kan de være svære at slippe af med igen. Har du tidligere haft muldvarper i haven, har mosegrisene let ved at finde sig til rette. Ved at bruge muldvarpenes gamle gange kan de komme omkring under jorden og føle sig godt til rette.

Mosegrise ødelægger planter og træer ved at gnave i rødderne. De er særligt glade for nye planter. Det kan derfor være svært at få noget til at gro, hvis du har en mosegris under jorden. Gang på gang vil du opleve, at dine nye frugttræer eller planter dør på grund af en afgnavet rod. Derudover ødelægger de også græsplaner ved at grave lange gange under jorden.

Hvordan bekæmper Skadedyrskontrol Sjællandmosegrise?

Skadedyrskontrol Sjælland bekæmper mosegrise ved hjælp af udlægning af røg som indeholder 25 % svovl samt udlægning af fosforbrinte udviklede pellets. Kontakt Skadedyrskontrol Sjælland hvis du gerne vil slippe hurtigt og effektivt af med dit mosegrisproblem.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder ingen garanti på mosegrise bekæmpelse.

Serviceaftale

Er problemet med (Indsæt det rigtige skadedyr) et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af (Indsæt det rigtige skadedyr) anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af mosegrise