Lopper

Har du lopper i dit hjem, som du gerne vil af med? Kattelopper er den mest almindelige loppe i Danmark. De findes både på hunde og katte, hvorimod hundeloppen er mere sjælden og primært knytter sig til hunde. Lopper kan være til stor gene for både dyr og mennesker. Lopperne bider nemlig ikke kun dyr men også mennesker, og det er er derfor en god idé at komme af med dem så hurtigt som muligt.

Er du i tvivl om, om du har lopper i dit hjem, kan du starte med at slå blikket hen på dit husdyr. Klør dit dyr sig ofte, kan det være et tegn på lopper. Derudover vil du også kunne finde tegn på dig selv i form af bid. Disse findes oftest omkring anklerne. Tegn på forekomst af lopper vil altså både kunne opleves hos dyr og mennesker. Her er, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har mistanke om, at der er lopper i dit hjem:

  • Din hund eller kat klør sig meget
  • Du har små loppebid omkring anklen og ved buksekanten
  • Fører du en hånd henover gulvet i 15-20 cm. højde, vil du kunne se, at lopperne hopper

Lopperne findes ofte i revner og sprækker i gulvet og gulvtæpper. Du vil derfor ofte kunne tjekke, om der er en forekomst af lopper ved at lade hånden køre omkring 15 cm. fra gulvet ved disse steder. Er der hold i din mistanke, vil du kunne opleve lopperne hoppe ved disse steder. Derudover er det også især ved de steder, hvor din hund eller kat holder til. Der vil derfor også kunne findes lopper i katte- og hundekurve samt ved de steder, hvor de oftest opholder sig.

Er du i tvivl om, hvad lopper egentlig er for noget, får du her en liste over en beskrivelse af kattelopperne:

  • 1,5-3 mm. lange
  • Brunsorte
  • Fra æg til voksen tager det omkring tre uger
  • Lopper kan bide mennesker
  • De er afhængige af hunde og katte for at kunne overleve
  • Loppeplagen er værst fra sidst på sommeren til omkring jul
Lopperne lægger æg, der klækkes til larver. De små larver er hvide, behårede orme, der lever i revner og sprækker af organisk materiale (snavs). Det er derfor også vigtigt, at du ved bekæmpelse af lopper både får bekæmpet de levende lopper samt de steder, hvor der er mulighed for, at lopperne kan have lagt deres æg. Bekæmper du ikke disse steder, er du lige vidt, og de små larver vil snart blive til en loppeplage igen.

Bekæmpelse og forebyggelse af lopper

Derfor opfordrer Skadedyrskontrol Sjælland både til forebyggende behandling samt at bekæmper lopperne, hvis de allerede har invaderet dit hjem.

Som forebyggende behandling er det dit kæledyr, der er den afgørende kilde. Derfor er det vigtigt, at du giver din firebenede ven loppebehandling for at sikre, at lopperne ikke forekommer. Derudover er det en god idé hyppigt at ryste tæpper og kurve, hvor dit kæledyr opholder sig.

Effektiv loppebekæmpelse med 3 måneders garanti

Lopper skal bekæmpes, fordi deres bid er til stor gene for både dyr og mennesker. Har man først fået lopper i hjemmet, kan det blive en plage, der er svær at slippe af med igen.
Skadedyrskontrol Sjælland bekæmper lopper gennem vandbaserede sprøjtemidler, der både dræber de levende lopper, larverne samt æggene.
Vi yder 3 måneders garanti på behandlingen.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder altid fuld garanti på loppe bekæmpelse.

Serviceaftale

Problemer med lopper kan ikke forebygges eller forudses – derfor er det ikke muligt
at oprette en serviceaftale på forebyggende bekæmpelse af lopper.

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af lopper