Tæppebiller

Tæppebiller er en billeart, der i sit udseende minder en del om små mariehøns. Selvom de ser nok så uskadelige ud, hører tæppebillen stadig ind under kategorien skadedyr. Tæppebillernes larver går nemlig ind og angriber tøj og tæpper – især uldtøj. Tæppebillerne har tendens til at lægge sine æg direkte i tøjet, hvilket medfører, at billens larver gnaver store huller i dine tekstiler. Står du pludselig med huller i dit tøj, og er der ikke møl i nærheden, er det højst sandsynligt tæppebillen, der har fundet vej ind i dit hjem.

Du vil kunne kende tæppebillen på deres marinehøne lignende udseende / form. Billerne har:

  • En mat tegning på ryggen lavet med sorte og rødgullige skæl
  • Larverne kan blive op til 5 mm.
  • Larverne er gulbrune og beklædt med brunlige hår
  • I larvernes bagende er der nogle små duske af spydhår

De voksne tæppebiller vil du især kunne opleve i sensommeren og om foråret. Når tæppebillerne invaderer dit hus, finder de hurtigt frem til tøj og andre stoffer af uld, hvor de kan lægge deres æg i. Æggene bliver til små larver, der gnaver sig vej gennem tøjet. Finder du et stykke stof med store huller i tøjet, skyldes det derfor de gnavende tæppebillelarver.

Tæppebillerne kan flyve, og de kan derfor let komme ind af åbne vinduer for at lægge deres æg i forskellige tekstiler. Når først larverne begynder at komme ud af æggene, vandrer de omkring for at gnave huller. Du vil oftest opleve, at der er en masse huller overalt i dit tøj, da larverne ikke er stedbundne.

Hvorfor skal tæppebiller bekæmpes?

Ligesom andre skadedyr kan også tæppebillen virke harmløs, når den flyver omkring i rummet. Det er dog heller ikke så meget billen, der er problemet men derimod de æg, som den lægger i tekstilerne. Har du gentagne gange oplevet huller i dit tøj, så kontakt Skadedyrskontrol Sjælland. Med et enkelt opkald er du allerede i gang med at komme problemet til livs. Jo længere du venter, jo mere tøj risikerer du at miste til tæppebillens larver. Det er kun larverne der foruretter skade på tekstilerne.

Skadedyrskontrol Sjælland bekæmper tæppebiller med forskellige former for vandbaserede sprøjtemidler. Derudover anvendes os andre metoder som eksempelvis nedfrysning af tekstiler i 2 døgn. Nedfrysningen sker for at dræbe eventuelle larver og æg i tekstilerne. Efter bekæmpelsen er det en god idé at bevare dit uldtøj itætte poser af plastic, indtil du er helt sikker på, at du er sluppet af med problemet.

Når det drejer sig om tæppebiller, er det afgørende ikke bare at bekæmpe igangværende angreb men også at finde frem til årsagen til angrebet. Derfor forebygger Skadedyrskontrol Sjælland nye angreb ved at undersøge, hvor tæppebillerne kommer fra.

Tæppebiller vil oftest kunne findes i spurvereder under taget, filtunderlag, rørisoleringer af filt, glemte uldvarer, nullermænd eller i et ådsel, eksempelvis en død mus på loftet. Skal tæppebillerne bekæmpes ordentligt, kræver det derfor, at årsagen til deres forekomst findes, således at også den kan bekæmpes og fjernes fra hjemmet.

Kontakt Skadedyrskontrol Sjælland. Så er du sikker på, at du hurtigt og effektivt slipper af med dine ubudne gæster. Venter du for længe, kan du risikere at skulle smide store dele af din garderobe ud. Det er derfor afgørende, at du handler, så snart du har en mistanke om, at der er tale om en invasion af tæppebiller i dit hjem.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder optil 3 måneders indvendig garanti på tæppebiller bekæmpelse efter afsluttet behandling.

Serviceaftale

Er problemet med tæppebiller et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af tæppebiller anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af sorte tæppebiller