Tyske Kakerlakker

Har du fået kakerlakker i dit køkken, på badeværelset eller i produktionen? Kakerlakker er nogle af de værste skadedyr at få ind i dit hjem. De er nærmest altædende og ødelægger alt, hvad de kan komme i nærheden af. For at du hurtigt og effektivt kan komme problemet til livs, skal du kontakte Skadedyrskontrol Sjælland. Sådan sikrer du, at kakerlakkerne bekæmpes gennem den helt rigtige behandling, så de ikke kommer igen.

I Danmark er der fire forskellige kakerlakker, hvoraf den tyske kakerlak er den mest almindelige. Har du problemer med kakerlakker i Danmark, er der hele 99 % sandsynlighed for, at der er tale om den tyske kakerlak. Kakerlakker gennemgår en ufuldstændig forvandling fra æg til 5-7 forskellige nymfestadier, indtil de til sidst bliver til den færdige kakerlak.

Er du i tvivl om, om du har kakerlakker i dit hjem? Har du ikke selv set dem, men har du en mistanke om, at de har bosat sig i hjemmet, er der nogle særlige tegn, du skal være opmærksom på. Selvom du ikke selv har set kakerlakken med dine egne øjne, kan disse tegn på forekomst af kakerlakker være lige så sikre beviser på, at der er kakerlakker i dit hjem:

  • Ekskrementer og fedtmærker
  • Levende insekter
  • Døde insekter, tomme nymfeskaller, æg-kapsler og afkastet hud
  • Har angrebet stået på over en længere periode, kan man også lugte deres urin, der lugter ligesom menneskets

Kakerlakkerne er forholdsvist lette at genkende, da de ikke minder om andre skadedyr. Kakerlak nymferne kan variere meget i størrelse, da kakerlakkerne gennemgår 5-7 nymfestadier. Uanset størrelse er kakerlak nymferne dog altid i sorte eller brune nuancer. Når en kakerlak går fra det ene nymfestadige til det næste, går kakerlakken ud af sin skal. Nøjagtig ligesom når en slange skifter ham. Det er altså disse skaller, du vil kunne se i dit hjem, hvis der er forekomst af kakerlakker. Kakerlak nymferne udvikles til voksne i løbet af fem måneder ved 21 grader.

Når en kakerlak er fuldt udvokset, er der igen nogle særlige kendetegn, du skal være opmærksom på. Disse er gældende for alle fuldvoksne, tyske kakerlakker:

  • 12-15 mm. lange
  • De er brune med to mørke striber på forkroppen
  • Vingerne er lige så lange som kroppen eller overlapper en smule
  • Ægkapslen indeholder 35-40 æg, som hun-kakerlakken bærer indtil klækningen
  • Kakerlakkerne er meget nataktive
  • Den tyske kakerlak er altædende

Er dit hjem blevet invaderet af kakerlakker, vil du typisk kunne finde dem ved varme og fugtige steder i hjemmet. Du vil derfor oftest kunne finde dem i køkkener og på badeværelser. Samtidig vil de også kunne opleves i bagerier samt i forskellige former for fødevareproduktioner. Den tyske kakerlak opholder sig generelt mest i opvarmede bygninger.

Bekæmpelse af kakerlakker

75 % af alle kakerlakbestanddele bærer på salmonella bakterien. Det betyder, at kakerlakkerne er utroligt smittefarlige, hvis først de er kommet ind i hjemmet. Kakerlakkerne forurener også fødevarer. De volder skade på eksempelsvis varer, læder, bøger, billeder etc. Kakerlakken er næsten altædende, og den spiser derfor alt, hvad den kan komme i nærheden af i dit hjem.

Skal du have bekæmpet et kakerlak angreb, skal du kontakte Skadedyrskontrol Sjælland. Vi bekæmper de tyske kakerlakker med vandbaserede sprøjtemidler og udlægning af ædegift. Alle kakerlakbekæmpelser skal udføres i forbindelse med detektering af nuværende og fremtidige forekomster af kakerlakker.

Garanti

Skadedyrskontrol Sjælland yder optil 3 måneders garanti på tyske kakerlakker bekæmpelse
efter afsluttet behandling.

Serviceaftale

Er problemet med tyske kakerlakker et tilbagevendende problem eller ønskes en forebyggende
bekæmpelse eller detektering af tyske kakerlakker anbefaler Skadedyrskontrol Sjælland, at man
indgår en serviceaftale på bekæmpelsen/detekteringen.
Ved oprettelse af en serviceaftale indgår der typisk mellem 1-12 gratis ekstra behandlinger pr. aftaleår.
Disse udføres kun hvis der er behov for dette.
Klik her for nærmere information

Klik her for:
Professionel bekæmpelse af tyske kakerlakker